Dijital kişisel koruyucu ekipman: uvex techware

Kişisel koruyucu ekipmanlara (KKD) dijital işlevler entegre etmek, insanları korumada benzeri görülmemiş imkanlar doğuruyor. uvex techware ile baştan ayağa hassas alanlar, sensörler ve aktüatörlerle donatılabilir. KKD'ler arasında bağlantı kurarak bulunduğu duruma göre kullanıcıyla etkileşime ve iletişime geçen meta işlevler elde etmek mümkündür.

Mega dijital dönüşüm trendi artık kişisel koruyucu ekipman alanında da yepyeni ürün konseptleri sunuyor. Bu konseptler, endüstri sektöründeki kapsamlı değişikliklerle başarılı şekilde yüzleşmek için kullanılabilir. uvex safety group'un CEO'su Stefan Brück bunu "Yeni dijital teknolojiler mevcut güvenlik işlevlerinin şimdiye kadar mümkün olmayan şekillerde geliştirilebilmesini sağlıyor ve kişilerin güvenliği ile fiziksel konforunu sağlamaya benzersiz yaklaşımlar sunuyor" diyerek açıklıyor. "Bu nedenle uvex safety group, dijital ürün sistemi uvex techware'in geliştirilmesi için "Dijital İş Yenilikleri" bölümünü kurdu." Çok fazla beceriye sahip teknoloji ortakları ve önemli müşteriler ile birlikte gerçekçi durum örnekleri üzerinden özel çözümler için yaklaşımlar sunan ilk ürün prototipleri ve uygulamaları geliştirildi.

"uvex techware sistemi yelpazesindeki ürünler somut prototiplerle donanım ve yazılım çözümlerine doğru ilk adımı temsil ediyor." "Bu stratejiyi kullanmanın geleceğin çalışma ortamlarındaki yeni gereklilikleri karşılamamızda bize yardımcı olacağına kesinlikle inanıyoruz." diyor Stefan Brück. "Vizyonumuz, bu ürün konseptlerini tamamen birleştirmek ve KKD güvenlik yönetim sistemine entegre etmek. Planımız ise müşterilerimizle yakın şekilde çalışarak çözümlerin onların sistem alanına entegre edilebileceğinden emin olmak."

A+A 2017 ticaret fuarında sunulan ürün konseptleri:

Akıllı baret – uvex pheos techware
Çoğu iş güvenliği durumları özellikle başın korunması gerekir. Akıllı Baretin pasif güvenlik işlevleri durumu değerlendirmek için kullanılan meta sensörlerle yüksek oranda geliştirilmiştir. Bu teknolojiyi kullanarak KKD'nin giyildiğinden emin olmak mümkündür ve entegre hızlanma sensörleri çarpışmaları, düşüşleri ve beklenmeyen hareketsizliği algılayabilir. Sıcaklık, nem ve ortam aydınlığı gibi diğer sensörler müşterinin ihtiyaçlarına ve ilgili uygulama alanının özel gerekliliklerine uyarlanabilecek ek işlevleri mümkün kılar.

Akıllı Gözlük – uvex i-works techware
Koruyucu gözlükler bilgileri görselleştirmek için ideal bir platformdur. Bu ürünü geliştirirken özellikle denenip onaylanmış göz koruma konseptlerinin entegrasyonuna odaklanıldı. Teknolojiler, gözlüklerin yüksek ortam aydınlığı ve zorlu ortam koşulları gibi gerçek çalışma ortamlarında kullanılabilmesini sağlar. Araçlardaki baş üstü göstergesine benzer şekilde bilgiler koruyucu gözlüklerin iç kısmına yansıtılır ve bu nedenle dış koşullardan etkilenmez. Ekran, kullanıcılara dış sensörlerin sensör verilerine ve ölçüm değerlerine sürekli erişim verir. Uygulanan konseptler düşük enerji tüketimi ve hafif tasarım için en iyi hale getirilmişlerdir.

Akıllı Hareket Kontrolü – uvex suXXeed techware
Çalışma ortamına bağlı olarak insan ile makine arasındaki etkileşim dijital iş güvenliği için önemli bir zorluktur. Küçük tuşlu ve ekranlı telefon ve cihazları kullanmak için çoğunlukla el korumasının çıkarılması gerekir. Akıllı Hareket Kontrol modülü KKD'nin farklı noktalarına entegre edilebilir ve kullanılan 3B hareket sensörü teknolojisinin sonucu olarak kullanıcı teması gerektirmez. Modül, kullanıcıların Akıllı Gözlüklerin işlevlerini ya da makineler ile bunların işlevleri gibi özellikleri kontrol edebilmesi sağlar. Dokuz LED güvenlik ve etkileşim geri bildirimi amaçlarıyla kullanılır.

E-Eldiven – uvex phynomic techware
Bir kişinin elleri en değerli araçlarıdır ve mekanik etkilere, kesilmelere ve zararlı kimyasal maddelere karşı korunmalıdır. Ancak dokunma hassasiyeti ve araç kullanımı engellenmemelidir. Eldivenlere NFC yongalarının entegre edilmesi, kullanıcıların mobil cihazlarından, ürünün kullanım amacı ve dayanıklılığıyla bağlantılı konular gibi istedikleri tüm bilgilere erişebilmelerini sağlar. Koruyucu eldivenler özelleştirilebilir, makinelere veya altyapıya erişim düzenlenebilir, ayrıca KKD'nin tedarik zinciri yönetimiyle bağlantılı yepyeni birçok imkan bulunur.

Akıllı İç Taban – uvex 1 techware
Koruyucu ayakkabılar, oturmayı içermeyen etkinlikler gerçekleştirirken bir kişinin ortamıyla doğrudan bağlantısını temsil eder. Bunu dikkate alarak çoğu biyokimyasal senaryoyu ve diğer durumları belirlemek mümkündür. Çoğu iş kazası kaymaya ve geçici süreli kontrol kaybına dayanır. Bu durumlar algılanıp değerlendirilebilir ve hedefli uyarılar kullanılarak bilenen tehlikeli alanlarda daha fazla kaza oluşması önlenebilir. Buna ek olarak meta sensörlerin kullanılması, potansiyel hasarı ve güvenlik özelliklerinin kaybını aktif olarak tanılamak amacıyla hareket bilgilerine ek olarak ayakkabıların güvenlikle bağlantılı özelliklerinin belirlenmesini sağlar.

Etkin Aydınlatma Yeleği – uvex
Tehlikeli durumlarda acil durum personelinin veya kazaya dahil olan kişilerin, ilgili aydınlatma durumlarında görünebilmeleri için uyarı renkleri ve geri yansıtıcılar kullanan yüksek görünürlüklü yelekler giymeleri önemlidir. Ancak zayıf aydınlatmalı alanlarda pasif yüksek görünürlüklü yelekleri görmesi zordur. Böyle durumlarda güvenliği artırmak için Etkin Aydınlatma Yeleği, en karanlık ortamlarda bile görülmesi kolay etkin titreşimli ışık kaynağı içerek şekilde geliştirilmiştir. Yeleği bağlantılı güvenlik konseptine entegre etmek, yüksek görünürlük yeleğinin çok ötesinde ek işlevlerin kullanılabilmesini sağlar.

Dr. Markus Burghart, A+A 2017'de uvex techware'i tanıtıyor (İngilizce)

uvex group

uvex group, küresel olarak etkin üç şirketi çatısı altında toplar: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports ve Alpina Sports ile) ve Filtral group (Filtral ve Primetta). uvex group, 22 ülkede 48 bağlı kuruluş tarafından temsil edilir ancak üretiminin çoğunu Almanya'da gerçekleştirmeyi tercih eder. Şirketin 2600 kişilik kuvvetli iş gücünün (2016/2017 mali yılı itibarıyla) üçte ikisi Almanya'da çalışmaktadır. uvex, bir uluslararası elit spor küresel ortağıdır ve en iyi atletlerden bazılarına ekipman sağlamaktadır. Şirketin etkinliklerinin kalbinde ilkemiz olan "önceliğimiz güvenlik" yer alır. uvex işte, sporda ve hobilerinde kişilerin güvenliğini ve korunmasını sağlayan ürünler geliştirir, üretir ve dağıtır.